Yeşim engelleri ortadan kaldırıyor

Sosyal sorumluluk bakış açısıyla bugüne dek insan odaklı pek çok projeye imza atan Yeşim Tekstil, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Firmanın konfeksiyon departmanı çalışanları, bölümde görev yapan işitme engelli çalışanlarla daha iyi iletişim kurabilmek adına kursa katılarak, MEB onaylı işaret dili sertifikası almaya hak kazandı.

Yeşim Tekstil’de 2018 yılı başından bu yana firma bünyesindeki işitme engelli çalışanlara yönelik özel bir iş sağlığı ve güvenliği eğitimi gerçekleştiriliyor. Söz konusu eğitimle birlikte Yeşim Tekstil Konfeksiyon Departmanından, bölümde görev yapan işitme engelli çalışanlarla daha iyi iletişim kurmak adına işaret dili kursu talep edildi. Gelen talep üzerine Yıldırım Belediyesi Halk Eğitim Merkezi ve Yeşim Akademi iş birliği ile MEB onaylı işaret dili kursu düzenlendi. Mayıs – ağustos ayı boyunca haftanın iki günü düzenlenen kursa katılan konfeksiyon bölümü çalışanları, mesai saatleri dışında Yeşim Akademi’de eğitim aldı. Yoğun talep gösterilen ve toplam 90 çalışanın gönüllü olarak başvurduğu kursun ilk bölümü, 15 kişilik bir grupla tamamlandı. Kursa katılanlar, MEB onaylı işaret dili sertifikası almaya hak kazandı. Yeşim Akademi’de gerçekleştirilen törene Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Celal Elmas ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Filiz Çilingir’in yanı sıra Yeşimli yöneticiler ve çalışanlar katıldı.

Program, eğitimin gerçekleşmesi adına öncülük eden Yeşim Tekstil Konfeksiyon Yöneticisi Nalan Kızılaltun’un, Yeşim Tekstil Ceo’su Şenol Şankaya’nın ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından işaret dili eğitimi alan kursiyerler anlamlı bir gösteriye imza atarak, bir müzik parçasını işaret dili ile katılımcılarla paylaştı. Duygusal anların yaşanmasını sağlayan gösteri, izleyenlerden tam not aldı. Gösterinin ardından sertifika törenine geçildi. Sertifika töreni, toplu fotoğraf çekimi ve kokteyl programı ile sona erdi.