Önce İnsan projesine devam

Birbirinden değerli sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiren Yeşim’in yeni çalışması, “Önce İnsan – Gönülden Yapılan İşleri Nesillerdir Destekliyoruz” projesinde ikinci adıma geçildi. Projeye bu yıl dahil olan yeni öğrencilerle birlikte toplam katılımcı sayısı 50’ye çıktı.

Yeşim, SosyalBen Akademi ve Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi’nin örnek iş birliğiyle geçtiğimiz eğitim – öğretim döneminde özel bir lansman programı ile hayata geçirilen proje, lise sıralarındaki gençlere hayat boyu sürdürülebilir bir sorumluluk kazandırmayı hedefliyor.

Kurumlar arasındaki öğrenmeyle birlikte, birbirini güçlendiren ve akranlar arası deneyim paylaşımına da zemin hazırlayan proje, özel okullarda ücrete tabi olan bu deneyimleri devlet okullarındaki çocuklarla buluşturuyor. Bu sayede deneyimsel eşitliğin sağlanması adına büyük bir boşluk doldurulmuş oluyor.

Yeşim’in sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “İyilik Yap Fark Yarat” kapsamında firma içinde gerçekleştirilen kermeste toplanan bağışlarla finanse edilen projenin ilk yılı Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi 9. sınıfa devam eden 30 öğrenci ile start almıştı. İlk yıl yüz yüze yapılan bu söyleşiler pandemi süreci ile birlikte 15 günde bir olmak üzere ayda iki kez online platformda gerçekleştiriliyor.

Etki alanını genişleten projenin ikinci yılında online olarak devam eden eğitimlerle birlikte çeşitli saha çalışmaları da yapılarak gönüllülük bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında öğrenciler, kendi aralarında organize ettikleri ve genç girişimcileri konuşmacı olarak davet ettikleri “Volunteer Talks” söyleşileriyle bilgilerini pekiştirmeye ve yeni faydalar oluşturmaya devam ediyor.