Örnek projeye Lacoste Vakfı’ndan destek

Geçtiğimiz eylül ayında gerçekleştirilen sertifika töreni ile 2 yıllık ilk etabı başarıyla tamamlanan “Önce İnsan- Gönülden yapılan işleri nesillerdir destekliyoruz” projesi, Lacoste Vakfı’ndan aldığı uluslararası destekle daha da hız kazandı. Yeni dönemde Bursa Anadolu ve Erkek Lisesi’nin katılımıyla daha da büyüyen örnek proje, imzalanan protokolle birlikte etki alanını genişleterek yoluna devam ediyor.

Yeşim Grup’un girişimiyle şekillenen “Önce İnsan-Gönülden yapılan işleri nesillerdir destekliyoruz” projesi, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi iş birliği ve SosyalBen Akademi danışmanlığı ile gerekli ivmeyi yakalayarak ilk etaptaki hedefine ulaştı. Geçtiğimiz 2 yıl boyunca Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi öğrencisi 50 gencin aldığı gönüllülük dersleri ve aktif saha çalışmalarıyla devam eden proje, gerçekleştirilen sertifika töreniyle sona ermiş ve proje yeni bir evreye girmişti. Yeni dönemde etki alanını daha da genişletme hedefiyle yoluna devam eden proje, Yeşim’in müşterileri arasında yer alan Lacoste’un öncülüğünde kurulan Lacoste Vakfı desteğiyle daha da güçlenme şansı buldu.

Projenin ikinci etabının lansman programı, Yeşim Büyük Konferans Salonunda pandemi koşulları gözetilerek sınırlı katılımla gerçekleştirildi. Törende Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Uygar Umut’un yanı sıra SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Müdürü Yeşim Ömeroğlu Ünlü, Bursa Anadolu Lisesi Müdürü İsmet Aksu, Bursa Erkek Lisesi Müdürü Şahin Boztepe, öğretmenler ve öğrenciler de hazır bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından projeye daha önce katılan öğrencilerle yeni dönemde projede yer alacak öğrenciler duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Programın sonunda günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleştirildi ve protokol imza törenine geçildi.

Videoyu izlemek için tıklayınız.